Βιβλίο Επισκεπτών

Γέννηση και ανάσταση τον βράδυ των Χριστουγέννων

Μαρία Ζαχαράκη | 2024-02-12

Αριστοτεχνικά δεμένη μία ιστορία αγωνίας, με ποίηση, φιλοσοφία και ανθρωπιά.
Respect φίλε μου!!
Ελπίζω να είσαι πολύ καλά σήμερα και να μείνει μόνο το φιλολογικό μέρος, όλου αυτού!!

Γέννηση και ανάσταση τον βράδυ των Χριστουγέννων

Ερμιονη Γεωργακακη | 2024-02-12

Γίνονται ακόμη θαύματα στην πόλη μας! Όσο κιαν προσπαθούν κάποιοι να κάνουν την ζωή μας κόλαση.

Γέννηση και ανάσταση τον βράδυ των Χριστουγέννων

Eleni Halvadaki | 2024-02-12

Αυτές οι μικρές κοινωνίες μπορούν να κοινωνούν και την ζωή και τον θάνατο αφού νιώθουν και πράττουν ως Άνθρωποι!

Η κατάρα της Αγιάς Σοφιάς

Elissavet Aggelaki | 2024-02-12

Κόβουν χέρια, αντί να κτίζουν γέφυρες, γκρεμίζουν τις ήδη υπάρχοντες.
Από την Κωνσταντινούπολη ως το πιο ακραίο σημείο του Ευξείνου, από τον Βόσπορο ως την Αδριατική οι πόλεις της είναι κοπρώνες, τα χωριά της φωλιές ερημώσεως. Παντού γίνεται λόγος μόνον για πανώλη ή για πυρκαϊές ή για επιδημίες ή για λιμό. Κοντά στις πύλες των πόλεων στέκονται κρεμάλες και πύργοι κρανίων. Τις αυλές των πασάδων στολίζουν κεφάλια ματωμένα, παλούκια και όργανα βασανισμού. Στους δρόμους τριγυρνούν μόνο κουρελιάρηδες. Επειδή δεν υπάρχει αστυνομία, ούτε τάξη υπάρχει ούτε ασφάλεια ούτε ησυχία. Ημερότητα ηθών δεν υπάρχει στη χώρα αυτή. Όποιος έχει λίγα χρήματα τα κρύβει βαθιά μέσα στη γη. Όποιος έχει σκεύη πολύτιμα τα κρύβει μέσα στο γυναικωνίτη και καθένας περνά τη ζωή του φτωχικά, ώστε μέσα στην αφάνεια να μπορέσει να ζήσει.
Φρανσουά Σαρλ Υγκ Λοράν Πουκβίλ, (γαλλ.: François Charles Hugues Laurent
Βέβαια στην χώρα μας εδώ και κάποια χρόνια κτίζεται ένας ‘Ναός’ της Αγίας Σοφίας μεγαλειώδες, και μεγαλεπήβολος από την ΑΕΚ, τον πρόεδρο και το επιτελείο του που στο γήπεδο που κατασκευάζουν αποφάσισαν ατυχέστατα να δώσουν αυτό το όνομα, σε ένα χώρο , που το λιγότερο θα ακούγονται επιφωνήματα, και ιαχές στην καλύτερη περίπτωση, ενώ οι αλαλαγμοί και ύβρεις θα είναι στην ημερησία διάταξη, πέρα από την βία και τους ξυλοδαρμούς, εντος και εκτός του ‘ναού
Γράφει ο Ιωάννης Ζωναράς : (Βιβλ.Γ’, σελ. 52)<< Της μεγάλης Εκκλησίας καυθεισης, ης δομητωρ ην ο Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος, ετεραν πολλω μειζω και περισφανεστεραν ο βασιλευες Ιουστινιανός απηρξατο καινουργειν… Ου μόνον δε τον ιερό, τούτον δομον ο βασιλεύς εκείνος εδειματο, αλλά και ετέρους πλειοντας εν οις απειρων χρημάτων δεόμενος, τας τυπωθεισας ανεκαθεν εν εκαστη των πολεων διδοσθαι σιτησεις τοις εν αυταις διδασκαλους των λογικών τεχνών και επιστημών, υποθηκαις του Επαρχου εξεκοψε. Και ουτω των εν ταις πολεσι διδασκαλειων εσχολακοτων, αγροικία των εν αυταις κατακράτησε>>.
Εάν αυτός ο δυστυχέστατος το λιγότερο, αυτός αυτοκράτορας, φαντάστηκε να τιμήσει την σοφία του θεού, με την ασοφια του γένους, γιατί να μην φάνουμε εμείς ευσεβέστεροι και φρονιμότεροι του Ιουστινιανού, αναγείροντας, χωρίς να αδικήσουμε κανένα, ναό της αγίας δικαιοσύνης, με σκοπό να τον έχουμε στα μάτια μας καθημερινά, υπόμνημα νομοθετικό της προς τους άλλος διαγωγή μας;
Πασάδες και μπέηδες, θα χαθούμε. Ότι ετούτος ο πόλεμος που αρχίζει (27.09) δεν είναι ούτε με τον Φραντσέζο, ούτε με τον Εγγλέζο ούτε με τον Ρούσο. Είναι με τον Ραγιά. Και αδικήσαμε τον Ραγιά πολύ και από τιμή και από πλούτη και μαύρισε το μάτι του και σήκωσε ντουφέκι και τώρα δε μας κρατάει τίποτα.»
γραφτό τους είναι να πάθουν τα έσχατα. Να πληρώσουν την Ύβρη τους.
(…) Αισχύλος, Πέρσαι
Ο Θεός είναι πνεύμα, και όσοι τον προσκυνούν, πρέπει να τον προσκυνούν με με πνευματική και άδολη προσκύνηση, με τον νου περισσότερο, παρά με τον στόμα, σε όλα τα μέρη του κόσμου και σε όλες τις περιστάσεις του βίου, και όχι μόνο στους ναούς , η μονάχα στις εκκλησιές τις ακολουθίες, ότι του Θεού αληθινοί ναοί είναι οι ψυχές των ενάρετων ανθρώπων, και όχι οι κτισμένες από ανθρώπινα χέρια οικοδομές.
Ας ελπίσουμε να μην καταστρέψουν οι θρησκείες τον κόσμο, όπως είναι προβλέψει ο Λιαντινης πριν λίγα χρόνια.
Κρατώ όλα όσα αλιευσα (αν και ολάκερο το άρθρο σου αρμόζει να διδαχθεί σε σχολεία να διακινηθεί) από την κρήνη του λόγου σου που τόσο παραστατικά ευρηματικά ιστορικά διέτρεξες παρελθόν παρόν μα και το δυσοίωνο μέλλον παραδειγματικά!!!
Τα πάντα θυσιαζονται κονιορτοποιουνται χωνεύονται εις τ' όνομα του Δαίμονα ΜαμωνΑ!
Κανενα Θυμικό Λογικό δε στέκεται!
Οτιδήποτε εμπεριέχει έγερση αξιακό κώδικα δεοντολογία εκμαυλιζονται διαχρονικα από
Τους Αλαζόνες Ηγεμονες που τα οικοδομημαΤα τους Είναι βαθιά κι αβυσσαλέα ματωμενΑ!!
Καμμία Ελπίς ΚαλΕ μου Φίλε!
Έχουν ευνουχιστει Νόες απανταχοΥ Γης!
Τα σεβΗ μου!!!

Η κατάρα της Αγιάς Σοφιάς

Ελένη Σ. Αράπη | 2024-02-12

Πωλείται θεός, σε τιμή ευκαιρίας!!! Εποχή έκπτωσης και παρακμής, χρησιμοποιούν τον κοσμάκη για να επιβάλλουν τη ματαιοδοξία τους, ακόμα και τα ιερά απομεινάρια της τέχνης.
Ορθοί οι συνειρμοί και οι συνδέσεις σου! Σε ευχαριστούμε για το μοίρασμα!

Η κατάρα της Αγιάς Σοφιάς

Dora Tzema | 2024-02-12

Εξαιρετική ανάλυση
Με ιστορικά ντοκουμέντα!

Η κατάρα της Αγιάς Σοφιάς

Anna Dimaki | 2024-02-12

Το να γράψει κάποιος αντικειμενικά θέλει πολύ μεγάλο κόπο για να μη ξεφύγει από τους προβλεπόμενους όρους και να μην επηρεαστεί από τα υπάρχοντα συναισθήματά του.Συγχαρητήρια Βαγγέλη μου,χαίρομαι και θαυμάζω την όλη σου δουλειά!!!!

Η κατάρα της Αγιάς Σοφιάς

Elisabeth Maousidou | 2024-02-12

Εξαιρετική η γραφή σου φίλε μου, συμφωνώ με τον τρόπο που σκέφτεσαι, απόλυτα. Σε ευχαριστώ

Η Κρήτη απαντά στον Ρεχάγκελ και στην Γερμανική κυβέρνηση

Γιοβάννα | 2015-02-18

Σ’ ευχαριστώ από την καρδιά μου για αυτόν τον θησαυρό. Το μόνο που με λυπεί είναι ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που κρίνω ότι μπορούν να καταλάβουν, να ζήσουν, αν θες, τα όσα είναι κατατεθειμένα στις σελίδες του. Ο δημιουργός αυτής της κατάθεσης που πέρα από την ιστορία περιέχει ψυχή, και την περηφάνια που μόνο η εθνική ενός λαού υπογραμμίζει σε τόσο ψηλά επίπεδα. Θα αντιγράψω το κείμενο γιατί θέλω να υπάρχει μέσα στους τοίχους μου.

Σε συγχαίρω κι εγώ.
Να είσαι πάντα καλά

Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ

ψαρονικος | 2013-08-19

ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙΣ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ.ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΤΗΧΗΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ,ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙ...ΡΕΜΑΛΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ

1 | 2 >>

Νέο σχόλιο